AK: Adófizetők

Az én adóm, az én pénzem

Ma Adófizetők Napja!

2012. július 02. 08:57 - Adófizetők

Egy átlagos magyar munkavállaló a 2012-ben rá költött összeg csupán 50,6%-át viheti haza nettó fizetésként. (2011-ben még 53,6%-ot). Így éves bérére vetítve július 2-án (tavaly már június 20-án) dolgozott először csak magának.

Az öntudatos adófizetők, élükön a Hajtás Pajtás futáraival, ez alkalomból másodszor rendeznek hagyományteremtő, vidám, munka utáni pikniket a Nemzetgazdasági Minisztérium előtti zöld parkban mindazoknak, akik fel kívánják hívni a figyelmet a túlzott adóelvonásra, vagy egyszerűen csak megünnepelnék éves adóterheik letudását.

 adofizu.jpg

Tudjuk jól, a névleges adóterhelés jóval magasabb, mint a valójában befizetett adó. A béradókat maradéktalanul megfizető adófizetők - hozzájárulásukért cserébe - nem élvezik az állam védelmét, miközben a fehér munkahely jutalma kevesebb elkölthető fizetés és fojtogató versenyhátrány. Igazságosabb közteherviselést szeretnénk, amihez az állam részéről megfizethető mértékű adókra, a vállalkozások részéről pedig az alacsonyabb adók valós és egyenlő megfizetésére lenne szükség.

 A két fél között patthelyzet alakult ki, amit az ország érdekében mielőbb fel kellene oldani. Amíg ez nem történik meg, addig a piaci versenyben nem a tehetség, kreativitás és szorgalom, hanem az adókerülésben bevállalt vakmerőség győz. Kis gondolkodás után mindenki rájöhet, milyen negatív hatással van mindez az ország gazdasági teljesítményére, nemzetközi versenyképességére, vállakozókedvére és hangulatára.

 Az Adófizetők Napja mindig az átlagos adóterhelés szerint lesz előbb vagy később, érzékeltetve annak változását. Fontos megjegyezni, hogy ez nem egy dühös demonstráció, vagy egyszerű tüntetés az adócsökkentésért. Sem a politikusokat, sem az adófizetőket nem hibáztatjuk. Azt szeretnék elérni, hogy szó essen a jelenlegi helyzet fenntarthatatlanságáról, és a két fél egymás szövetségeseként összefogjon az ügyeskedés kényszere nélküli, igazságosabb közteherviselésért.

 Ha unod már, hogy ekkorák az adóterhek, és a gyerekeid jó eséllyel csak szeptember 10-e után, az unokáid meg karácsonykor dolgoznak először magukért, a saját fizetésükért, akkor ott a helyed!

 Csatlakozz! Facebook-event:

Szólj hozzá!
Címkék: adóemelés

A bejegyzés trackback címe:

https://adofizetok.blog.hu/api/trackback/id/tr764623309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása