AK: Adófizetők

Az én adóm, az én pénzem

Magyarország megállt a növekedésben

2012. május 05. 22:50 - Adófizetők

Sokan láttak már olyan balsorsú kisgyereket, akire azt mondta a környezete, megállt a növekedésben. Magyarország öt éve egy centit sem fejlődött.

A gazdasági időnkénti visszaesése a kapitalizmus örök törvénye, időszakos gazdasági visszaesés mindenhol van. Ciklusonként egyszer csak a gazdaság nem teljesít úgy, ahogyan békeidőben megszoktuk.

Okos és előrelátó kormányok ilyenkor egy anticiklus hullámára ülnek: ekkorra beérett a struktúra átszabása, amit akkor kezdtek, amikor bőség volt és növekedés, és pénzt öntenek a piacokra abból a felhalmozásból, ami akkor gyűlt össze, amikor ment a szekér. 

Magyarország ehhez képest majd öt éve tengődik a negatív a 0 és 1% növekedés között. Ez nem is tengődés, inkább vergődés. Megszorításból megszorításba, adóemelésből adóemelésbe bukfencezünk, ami megfojtja a növekedést és kiszárítja a piacokat.

Évek óta csökken a pénzforgalom, minden pénzt a nagy és lomha állam von el, minden forrást a nagy és lomha oszt újra. Azaz végeredményben mindent a nagy és lomha állam pazarol el. 

Magyarország csaknem öt éve megállt a növekedésben.

Ha nem kezd növekedni hamarosan, félő, hogy a következő évtizedekben ugyanekkora marad: ugyanekkora vagy még nagyobb lesz a szegénység, és tovább nő a lemaradásunk Európa boldogabb felétől.

Szólj hozzá!
Címkék: növekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://adofizetok.blog.hu/api/trackback/id/tr624523321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása