AK: Adófizetők

Az én adóm, az én pénzem

Emelik az adót, emelik a tétet

2014. október 31. 13:26 - Adófizetők

 

A jövő évi költségvetés, az adóemelések költségvetése. A felháborodás miatt későbbre halasztott netadó csak koktélcseresznye a tortahabon. Kilenc adónem emelkedik. Újabb és újabb bőrt húznak le rólunk a Magyarország jobban teljesít jelszó alatt. Mindeközben a költségvetésből az is látszik, hogy a legfontosabb állami feladatokra, (pl. oktatás) kevesebb pénz jut. Drágábban kapunk szarabb szolgáltatást. Jah, hogy jobban teljesít..

 bor.gif

A cafeteria értelmét veszti, hiszen szinte teljesen ugyanannyi lesz rajta az adó, mint a fizun. Az útdíj használatot sem az emberekkel fizettetik meg, csak a nagyobb szállítási költségek miatt a drágább terméket kell nekünk megvenni. Az élelmiszerkereskedők magasabb felügyeleti díját és a növekvő termékdíjakat majd a hétvégi nagybevásárláson fogjuk érezni. Azt gondolod, hogy fut majd minden hétvégén lazításra? Az alkohol is chipsadó hatálya alá tartozik majd, így nyugodtan elfelejtheted a whiskyt. A „csak egy sörre ugrom be” új értelmet nyer.

Az egész internetadós csinnadratta: látványos befeszülés, majd a ’jó király’ meggondolta és megfontolta, és csak később vezeti be dolog arra volt jó, hogy örüljünk nem újabb tíz, csak kilenc bőrt húznak le rólunk. Hogyan is kéne ezeket az adókat befizetni? Jah, hogy az adóhatóság vezetői külföldre menekültek a korrupciós vádak elől? Mire is kéne ezeket befizetni? Több magától növő luxusvillája legyen a kormánytagoknak?

 fizesd.gif

Ha csinálnak egy élhető adórendszert, ahol nem csak túlélni, hanem megélni is lehet, akkor örömmel fizetünk. De nem tudunk annyit adózni, mint amennyi pénzt ők ellopnak. Nem értik meg a fiúk fönt a hegyen, hogy minél több bőrt húznak le rólunk, annál inkább az ő bőrükre megy a játék? Ha ezt tovább folytatják, egyre többen kapunk észbe és akkor vége a kiskirályságuknak!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://adofizetok.blog.hu/api/trackback/id/tr66851171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dont be such a jew 2014.11.01. 12:46:32

a választás utáni év rendesen az adóemelés korszaka

bőven bukhat a fityesz a népszerüségéből, belefér

lavór 2014.11.01. 13:27:57

@dont be such a jew:

Nekem az elmúlt években sem osztogatott.
Nálam már rég nem fér bele.

na4 2014.11.01. 13:51:29

Ez a költségvetés a csőd beismerése :-((

Amúgy zseniálisak a GIF-ek :-))

lehet más a handa-banda 2014.11.01. 14:23:37

Pedig milyen jó is volt amikor még 36 % SZJA-t kellett fizetni

torró 2014.11.01. 16:02:38

Figyelj haver! Képzeld el! Minden országban fizetnek adót. Na? Ehhez mit szólsz. Amúgy meg csak az a baj, hogy rengetegen kibújnak alóla. Ezt sem értem. Azokat miért nem lehet baszogatni? Ha ők rendesen adóznának a kisebb keresetűeknek is kevesebbet kéne adózni. Amúgy ezt a baloldal sem tudta megoldani..

csedársajt 2014.11.01. 17:17:04

Nem értik, és nem is érdekli őket, mert őket azok tartják hatalomban nagyrészt, akik semmiféle adót nem fizetnek.

A valóban dolgozó, termelő, vállakozó, iskolázott, az egész országot hátán cipelő középréteg egyszerűen kevés létszámában, az erősen erre a sémára átszabott választási rendszerben pláne, hogy emberi ésszel belátható időn belül demokratikus úton leváltsa őket.

Mire elegen lennének az elégedetlenek, mert a megemelt nyugdijkorhatár miatt alig marad vontatmány, mindeki látástol vakulásig gürcöl ésvagy nyomorog, a nagyon lekarcsusodott, fullszervilis ffelső 8-10%ot leszámítva..... addigra egyszerűen át fogják alakítani, putyinizálni fogják az államot.

Már csak az alsóházat választhatjuk "közvetlenül", kormányzói rendszer lesz, ahol az örökös természetsen szuperdemokratikus Szeretett Vezető lesz kinevezve haláláig teljhatalmu kormányzónak.

Még ha nem is ugy foják hívni, de ez már ott teljesen mindegy.

Addigra annyira rossz lesz itt élni, hogy a mostani pár kis adócska csak holmi kényelmetlenségnek tünik majd.
süti beállítások módosítása