AK: Adófizetők

Az én adóm, az én pénzem

Nem sokaság, hanem lélek és szabad nép

2014. október 29. 13:10 - Adófizetők

Sokan voltunk tegnap, de nem elegen ahhoz, hogy meghátráljon a kormány az internetadó ostoba ötletétől. Ám eljutottunk a 0. kilométerkőhöz és összejött az a kritikus tömeg ahhoz, hogy valami új vegye kezdetét. Most jött el az a momentum, amikor megrepedt a pártállami rendszer talapzata. Lettünk elegen és van is hozzá erőnk, hogy szétfeszítsük a keleties, romlott, össze-vissza adóztató rendszer kereteit középtávon. Nem az első tüntetésükön résztvevők ezreivel felduzzadt tömeg mérete ad okot az optimizmusra, hanem az ott lévő emberek öntudata és szabadságvágya.

Jelszavaink valának: Európa! Korrupt Fidesz! Élhető adórendszer! Kimondták a magyar adófizetők, hogy a Nyugathoz akarnak tartozni, nem tűrik az intézményesült korrupciót, és újabb bőrt nem lehet rólunk lehúzni. A felemelő az, hogy nem pártokra és vezérekre vágyunk, hanem saját kezünkbe vesszük a közügyeink irányítását. 

natadoorigo.jpg

 

Kiderült az utóbbi években, hogy ettől a pártállamtól az adónkért cserében nem kaphatunk mást csak romló színvonalú oktatást, működésének határán táncoló egészségügyet, állami vezetők meghatározhatatlan eredetű vagyonhalmozását, az első komolyabb korrupciós vádra külföldre menekülő adóhatósági vezetőket, és mindezek mellé bicskanyitogató cinizmust.

 

A rendszerben most zavar keletkezett. Fullba nyomják a kretént nemzetközi fronton, az oligarchák összezártak a rendszerrel (a médiabirodalom a köztévét meghazudtolóan hozza a Pravda színvonalat), még a normálisabb fideszesek is CIA fenyegetést látnak a szabadságvágyó tömeg mögött. Úrrá lett rajtuk a paranoia és bebújtak a gyűlölködés akolmeleget biztosító lövészárkaiba. Elvesztették minden kapcsolatukat a társadalommal.

 

Nem véletlenül kezdett hálózatépítésbe az állampárt, a Hazafias Népfront és az Áfész. Nekünk nem szabad beszállni az államilag diktált gyűlöletversenybe, amiben az összes párt aktív szereplő, hanem el kell kezdeni egy szabad Magyarország közösségi megalapozását.

 

A legfontosabb kérdés a hogyan tovább? Várady Zsolt, wiw alapító, a tegnapi és a 23-ai tüntetés legjobb szónoka, arra kért minket, hogy ne csak az utcán szervezkedjünk, hanem blogokban kocsmákban és a munkahelyeken. Ennek az önszerveződési folyamatnak nem szabad abban kimerülnie, hogy közösen szidjuk a kormányt. Az idei választások bemutatták, hogy az „Orbán takarodj!” jelszó semmire sem elég.

 

Az önszerveződésünknek fő célja a rendszer okozta problémák megoldása kell legyen, nem a sehova sem vezető gyűlölködés újrakezdése. Jelentsük a mindennapi korrupciót! Találjuk meg és tegyük ki a nyilvánosságba az értelmetlen és betarthatatlan szabályokat! Gondoljuk el együtt, hogy milyen lenne egy élhető adórendszer! Nyugatra szakadt barátainknak ne csak panaszkodjunk, hanem kérjük a segítségüket, hogy az ottani példákat itthon is élővé tudjuk tenni! Vegyünk részt az olyan szerveződésekben, amik a leszakadóknak segítenek közvetlenül, amik az elfuserált oktatási rendszeren akarnak javítani, amik a krónikus beteg egészségügy gyógyításán dolgoznak!

 

A szabadság bennünk van, ha élünk vele, le tudjuk gyűrni a huszonöt év után újjáéledő pártállamot. Felejtsük el a hagyományos pártpolitikai és mozgalmi kereteket! Fogadjuk el, hogy nem értünk mindenben egyet. Elég, ha az európaiság, a tiszta közélet és az élhető adórendszer közös talaján állunk. Nem kell mindenáron mindig médiacirkuszt csinálni, molinózgatni és tüntetni. Csak tegyünk együtt jó dolgokat. Töltsük meg a netes felületeket építő ötletekkel. Találjunk törzshelyeket, ahol találkozhatunk, vonjunk be új embereket a meglévő közösségekbe. Felejtsük el ki honnan jött, az a lényeg, hogy egy helyre tartunk: vissza Európába.

 

netado.jpg

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://adofizetok.blog.hu/api/trackback/id/tr606843849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tony_romita 2014.10.30. 13:11:20

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

2014.10.30. 13:13:52

Bakker, még hány totál naiv, ugyanazokat a frázisokat puffogtató, közhelyes, semmitmondó maszlag írást kell elkészíteni a témában? nem változott semmi, nem lett forradalom, nem indult el semmi, és minden marad, ahogy eddig volt, annyi történt, hogy a netes szájtépés egy pillanatra hardveres lett, kiment egy csomó tizen-, huszonéves fiatal, lehetett üvölteni, tüntizni, jó buli volt, utána pár sör, aztán kész, gondolom 10-ból 9 tüntető azt se tudta volna pontosan, hogy mi a netadó tervezet, egyszerűen partizni mentek ki, amivel egyébként semmi gond, bulinak tuti jó volt. De aztán azon nyammogni, hogy elindult valami, és most már itt a változás küszöbe, hát az erősen visszatérés a fotelből való nethuszárkodáshoz, unalmas, gagyi, béna szöveg. Megvolt a 15 perc, lehet visszamenni wowozni, Szimplába fröccsözni, vizsgaidőszakra készülni, oszt ennyi.

vajdasagi 2014.10.30. 13:31:12

@shitgun: Nem tudom, hogy csak tévesen látod-e, vagy inkább rettegsz, mert a jelenlegi torz rendszer egyik haszonélvezője vagy. De mindenesetre nem így volt. Pl. nem volt üvöltés, vagy csak egészen kevés. Ne Fradi-drukkereket képzelj el :-)

A többségében fiatal értelmiség kiment és azt mondta: Európa! Tényleg jó érzés volt. És 17-én minimum kétszer ennyien leszünk. Megkockáztatom, hogy valóban 100.000 fölötti lesz a létszám (nemcsak a Reuters szerint, hanem valóban).

2014.10.30. 13:39:45

@vajdasagi: nem rettegek, és semmiféle hasznát nem élvezem a rendszernek. A te gondolkodásodat jellemzi, hogy ha nem lelkendezek a tüntetésről, akkor csak seggnyaló, jobb esetben megfélemlített fidesznyik lehetek. Ezzel a hozzállással nem sokra juttok, mert nem érintkezik a valósággal. Kétszer annyian lesztek, oké. És akkor? Akkor mi lesz? Jobb vágóképeket csinálhat majd a híradó? Mert ezen kívül egyéb folyománya nem nagyon lesz. A véleményem továbbra is az, ami fentebb volt. Ez a tüntetés csak a tinédzser (lelkületű) lelkendezők szemében valami, valójában egy semmi, és unalmas már ezredszerre olvasni, hogy micsoda nagy dolgok kezdődtek el. Az adó át fog menni, a tüntizők még kimennek kétszer-háromszor, nem fog történni semmi, egy hónap múlva meg kellemes emlék lesz csak az utcai kiabálás.

Croma Soma 2014.10.30. 14:13:06

@shitgun: az sem baj, ha csak kellemes emlék lesz...

Kicsit olyan vagy, mint egy eunuch, aki arról beszél, miért hülyeség baszni. :)
Lehet, hogy hülyeség, de jó, és még születhet is valami igazi! De ezt honnan tudná egy eunuch? :)))

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.10.30. 14:13:11

@shitgun:

És akkor ha nem lesz semmi akkor már jó is az internetadó, vagy mi? Szerintem mindenki üljön a seggén és várja, hogy az aktuális rezsim megkopasztja!
Elképesztő vagy komolyan. Döbbenet.

2014.10.30. 14:38:53

@Nyekenyóka: nem jó, de attól még lesz. Ülhetsz a seggeden, vagy sápítozhatsz az utcán, akkor is meg leszel kopasztva. Komolyan azt hiszed forradalom lesz? Ne legyél már gyerek! Lehet idealista álmokat kergetni, csak fölösleges. de ha neked jobb, menj tüntetni. @Croma Soma: a hasonlatodból egy kurva szót nem értek. És igen, tudom mit jelent az eunuch.

s 2014.10.30. 15:46:10

@shitgun:

Befizeted a netadómat?

If yes then Jó srác vagy.
else elmész te a büdös picsába orbánoddal együtt.
süti beállítások módosítása